Egyedülálló aktív védelem! Füstágyú.

Bankok

A bankok a világ minden tájáról használnak füst-alapú biztonságtechnikai rendszereket

A PC-k, TV-képernyők, bútorok és az egyéb tartozékok kedvelt célpontjai a betörőknek a bankokban. Ennek gyorsan vége szakad, mikor a leereszkedik a köd és lezárja a helyet.


A legsúlyosabb esetek az úgynevezett ‘ram-raidek’, amikor a készpénz automatát egy furgonnal, vagy terepjáróval kirántják a falból. Ha a banknak füst-alapú biztonsági rendszere van, a betörőknek neház feladat lesz befejezni a munkát.

Az alábbi fotó két füstágyút mutat a falon, melyek egy értékmegőrző fiókra, egy készpénz automatára, valamint egy éremválogató gépre, és egy síkképernyős tévére vannak ráirányítva.

Bankautomaták védelme

A PROTECT füstágyúit nagy mennyiségben szerelik fel bankokban az Egyesült Királyságban, Dániában és a világ más pontjain. Külföldön leginkább a bankautomatákat (azokat a külön szobákat, ahol ezek az automaták vannak elhelyezve a bankban) és a pénztárgépeket védik ezzel a technikával.

A pénztárgépek nemcsak a rablások célpontjai lehetnek, hanem a vandalizmus is komoly kockázat. Ez a rablás- és betörés elleni rendszer mindkét büncselekményt lehetetlenné teszi.


Pénzszállítók védelme

A Füstágyúink olyan átvételi pontokhoz is fel vannak szerelve, ahová a páncélozott járművek beparkolnak, hogy átadják és biztonságba helyezzék a szállított pénzt az épületben.

A leggyengébb pont az, amikor a a pénzt a járműből biztonságba helyezik. Külföldön ezek az átvételi pontok a leggyakoribb helyszínei a támadásoknak és rablásoknak. Nem szívesen látott ‘vendégek’ esetén, a Füstágyú aktiválása után a személyzet a köd takarásában visszavonulhat az épületbe a pénzzel együtt.