Egyedülálló aktív védelem! Füstágyú.

GYIK

Gyakran Ismételt Kérdések a füstágyúról

Ha kérdésére itt nem talál választ, hívjon minket bizalommal, vagy küldjön emailt! 

Károsítani fogja a füst az értéktárgyaimat és alkatrészeimet?

Nem, a füst teljesen ártalmatlan – még az informatikai berendezésekre, hi-fi rendszerekre, optikai termékekre, értékes fémekre, ruházatra és prémekre sem. Erre a Dán Technológiai Intézet, valamint az évek alatt a világ minden pontjáró érkező tapasztalatok alapján készült dokumentáció a bizonyíték.


Káros a füst az emberekre és az állatokra?

Nem, a sűrű füst teljesen ártalmatlan. Ezt dán és külföldi laboratóriumok is igazolták, köztük a Dán Technológiai Intézet.

Kattintson ide és tudjon meg többet a tesztekről és tanúsítványokról!

Milyen gyorsan kell kiszellőztetnünk?

Amennyiben a Füstágyú aktiválódott, Önnek és a biztonsági szolgálatnak nem árt azonnal elkezdeni a szellőztetést, de legfeljebb az aktiválástól számított egy órán belül. A PROTECT HRS nem vonható felelősségre a sűrített füstképző folyadék által okozott károkért, vagy kellemetlenségekért.

 

Nem tudja a betörő egyszerűen megvárni, amíg a füst eloszlik?

A PROTECT füstágyú beállítható úgy, hogy bizonyos időintervallumon belül folyamatosan fenntartsa a füst sűrűségét a szobában. A PROTECT termékeinek van a leghosszabb eloszlási ideje a piacon.

Továbbá, a füstágyú minden alkalommal aktiválódik, amikor a biztonsági/PIR(passzív infravörös) érzékelő mozgást érzékel a szobában. Ebből kifolyólag nem segít a betörőkön, ha megvárják, amíg a füst eloszlik.

 

Hogyan biztosíthatom azt, hogy az alkalmazottaim ne aktiválják a riasztót véletlenül?

A Füstágyút a riasztórendszer vezérli. Emellett a PROTECT füstágyú rendelkezik azzal a technológiával, hogy elkerülje a véletlen aktiválást. Kérdezze riasztórendszer telepítő partnerét.

Mindig javasoljuk, hogy a riasztórendszer telepítése során kérje meg a szerelőket, mutassák be, mit kell tegyenek az alkalmazottaknak abban az esetben, ha véletlenül mégis aktiválódna a rendszer.

 

Megjelenhet a tűzoltóság a 'füst' hatására?

A köd úgy néz ki, mint a füst, de amikor a rendszer aktiválódik, az irányítóközpont képes jelezni a tűzoltóság felé, hogy ne jöjjenek ki az épületből kiáramló fehér ‘füst’ miatt.

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy ha valaki jóhiszeműen riasztja a tűzoltóságot, és kiderül, hogy csak a biztonsági rendszer lépett működésbe, a hatóságoknak nincs joga a füstágyú tulajdonosának számlát küldeni a téves riasztás költségeiről.

 

Telepíthetem a füstágyút, ha már van tűzriasztó rendszerem?

Igen, de a tűzriasztó rendszernek rendelkeznie kell a megfelelő érzékelőkkel. Kérdezze erről a beszerelő céget.

Tudjon róla, hogy a alaphelyzetben a tűzoltóberendezések (sprinklerek) nem lépnek működésbe a füstágyú miatt.

 

Mi történik, ha a betörő elvágja az elektromos vezetékeket?

A PROTECT Füstágyú akkor is működésbe tud lépni, amikor az épület áramellátása megszűnik. Ezt a beépített akkumulátor biztosítja, amely akár 3 órán keresztül is működésben tudja tartan a füstágyút. Ez a funkció extra biztonságot képes biztosítani.

 

Hogyan is szüntetem meg a ködöt?

Annak ellenére, hogy a füst sűrű, és még a saját kezét sem látja az arca előtt, ha megfelelően kiszellőztet, a füst teljesen megszűnik kb. 20 perc alatt. Ezután semmilyen más jelét nem fogja látni annak, hogy a füstágyú működésbe lépett. Ennek ellenére fontos, hogy a szellőztető rendszer a füstágyú aktiválásától számított maximum egy órán belül működésbe lépjen.

 

Mikor kell kicserélnem a folyadéktárolót?

Ugyanúgy, mint az autóknál az üzemanyagra, itt fontos, hogy mindig legyen füstképző folyadék a füstágyúban. Szerencsére a füstágyúnk jelet küld az irányítóközpontba, valamint hangjelzést is ad a szobában, hogy tudassa a felhasználókkal, hogy itt az ideje kicserélni a folyadékot.

 

Van bármilyen előírás, hogy füstágyút szereltessek be?

Igen. A világ több pontján vannak biztosítótársaságok, akik előírják a füstágyú használatát bizonyos típusú cégek esetében, mint például az ékszerüzletek és az óraszalonok. A biztosítók akkor is előírhatják a füstágyú használatát, ha Ön ismételt betörések áldozata.

 

Mit tegyek, ha a szoba túl kicsi, vagy túl nagy?

A füstágyú bármekkora helyen használható. Beszélje meg beszerelő partnerével, hogy pontosan mit szeretne füsttel védeni. Ezután ők lemérik a területet, és eldöntik, melyik modellt ajánlják Önnek, valamint azt is, hogy az adott modellből hány darabra van szükség.

Ha nagyon magasan van a plafon, van rá megoldásunk. Ha a szoba nagyon kicsi, fontolja meg a FOQUS modellt. A PROTECT minden igényre képes füstágyút biztosítani.

 

Veszélyes ez a betörőre?

A Füstágyúnak egy egyszerű és lényegretörő funkciója van – hogy a betörőt megakadályozza az értékes tulajdonhoz való hozzáférésben úgy, hogy több, mint egy órára láthatatlanná teszi azt. A füstágyú semmilyen módon nem fogja el a betörőt egy épületben, vagy vágja el a meneküklési útvonalat előle. A cél az, hogy szembeállítsa a betörőket a füsttel, így azonnal menekülőre fogják azon az útvonalon, ahol bejöttek, így kerülve el az értékeket.

 

Van a füstnek szaga?

A PROTECT füstjének halvány borsmenta illata van, amely megszűnik a füst eloszlásával.

 

Beszerelhetem a füstágyút az egyetlen biztonsági rendszerként?

A rablás- és betörés elleni füstágyú egy általános riasztórendszer - amely a szükséges jelet küldi el a füstágyúnak – kiegészítője. A riasztórendszer jele fontos információkat biztosít még például a füstágyú meghibásodásáról,alacsony folyadékszintjéről, és rongálódásáról

 

Beállíthatom a füstágyút egyedül?

A beállítás lehetséges, de nem engedélyezett. Engedéllyel kell rendelkeznie ahhoz, hogy elektronikai egységek beszerelését végezhesse. Másodsorban pedig a füstágyúra vonatkozó garancia semmissé válik, ha nem engedéllyel rendelkező szerelő végzi ezt. És végül pedig nagy szakértelemre van szükség a méretezéshez, beszereléshez és beállításhoz. Emiatt elismert és képzett PROTECT HRS szakembert kell megbíznia a riasztórendszer telepítésével.

 

Hogyan döntöm el, hogy hány darab modellre van szükségem?

A riasztórendszer szerelője méri fel azt a területet, amelyet meg szeretne védeni a füstágyúval. A számításokat és egyéb megfigyeléseket figyelembe véve a partner árajánlatot tud adni rablás- és betörés elleni füstágyúval kapcsolatban.

 

A ködágyú ugyanaz, mint a füstágyú?

Igen, tökéletesen ugyanaz. A Füstágyú elnevezés a füstgépből ered, melyeket színházakban és koncerteken használnak. Noha ezen gépek egyike sem füstöt termel, úgy néz ki, mint a füst.

 

Drága működtetni a füstágyút?

Nem. A Füstágyú nem fogyaszt többet, mint egy egyszerű villanykörte. A megbízhatóság, hosszú élettartam és a minimális karbantartási költség nagyon gazdaságossá teszi a füstágyút. A folyadéktárolóink szintén újratölthetőek, mely segít a folyadék árát alacsonyan tartan.

Végül, de nem utolsósorban a Füstágyú anyira hatékony, hogy pénzt is takarít meg azzal, hogy nem emelkedik a biztosítási díj, és nem kell készletet újratöltenie betörés és lopás miatt.

 

Nem vehetek egy olcsó akciós modellt az interneten?

Elképzelhető, de ne feledje, hogy ezzel a biztonság hamis érzetét adhatja magának. A füst-alapú védelemnél, mint ahogy sok más dolognál is, összefüggés van az ár és a minőség között. A PROTECT jó minőségű termékei megfelelnek az összes füst-alapú biztonságtechnikai EU-szabályozásnak. Ez az Ön garanciája arra, hogy senkinek nem esik baja a telepítés során. Emellett arra is garancia, hogy a füstágyú megfelel annak, amit állítunk róla.

Mindezeken felül hosszú távon nyer a nagy hatékonyságú és hosszú élettartamú PROTECT Füstágyúval. És ha esetleg bármi meghibásodik, gyorsan be tud szerezni pótalkatrészeket a PROTECT Füstágyújához, melyet akár plusz három év garanciával is megvásárolhat! A PROTECT a minőséget és az elegáns formatervezést tartja szem előtt – és nagyon gazdaságos a használói számára.

 

Nem lehet a védelmet csak riasztóval és térfigyelő kamerákkal megoldani?

Természetesen igen, viszont ha mégis hívatlan vendégei érkeznek, minden bizonnyal képesek lesznek elvinni értékeit. A betörők tudják, hogy semmi nem fog történni az első 10-15 percben, még akkor sem, ha rendelkezik betörés elleni riasztóval. Ha pedig rendelkezik térfigyelő kamerákkal, a betörőknek egyszerűen elég az arcukat eltakarni. Füst-alapú védelemmel viszont megakadályozza a betörést, mielőtt bármit ellopnának.

 

Mit tartalmaz a füst?

A füst egy száraz, víz és glikol-alapú folyadékból képződk, mely egy hűtőegységen préselődik át. Ugyanazon az elven működik, mint a füstgépek a színházakban és klubokban.

 

El tudom rejteni a füstágyúmat?

Igen! A füstágyúink úgy vannak megtervezve, hogy el lehessen őket rejteni a plafon, vagy a fal mögött. Csak egy kis lyukra van szükség a felületen, hogy képes legyen a területet beszórni.

Ha a füstágyú a tető alá, vagy a padlásra kerül, meg kell róla bizonyosodnia, hogy a terület száraz, és a hőmérséklet mindig 5 Celsius-fok felett van.

Valamint ha a füstágyú nem éri el a plafont, vagy a falat, rendelkezünk egy különleges hosszabbító csővel is. Kérdezze erről beszerelő partnerünket!